“Rouw is Liefde die zijn adres is kwijtgeraakt”

-Jean Jacques Suurmond-

Gezinnen met een ongeneeslijke zieke, of overleden ouder

Stervens-druk is er voor gezinnen met een ongeneeslijke zieke, of overleden ouder en geeft begeleiding aan alle gezinsleden samen of voor ieder afzonderlijk.

Als jij, je partner, vader of moeder ongeneeslijk ziek blijkt of iemand in je gezin (plotseling) is overleden, dan staat de wereld op zijn kop. De grond valt onder je voeten vandaan. Hoe moet je nu verder? Gezinsleden willen elkaar vaak niet belasten, omdat de ander het al zo moeilijk heeft. Het gevaar dreigt dat ieder het zelf gaat oplossen. En dat kan zo eenzaam voelen. Juist in een periode waar je elkaar zo nodig hebt.

Kinderen, jongeren en ouders worstelen elk met hun eigen uitdagingen. Bij al deze vragen loop ik graag een stuk met jullie mee in dit moeilijke proces en kijk hoe de verbinding kan blijven.

Verlies van gezondheid

Rouw is er niet alleen bij een verlies door de dood. Ook na het verlies van gezondheid of functieverlies van een lichaamsdeel is er rouw. Ook wel een ‘levend verlies’ genoemd. Dit verlies heeft niet alleen gevolgen op fysiek vlak, maar op alle gebieden: werk, wonen, opleiding, sport, hobby’s, toekomstplannen, relaties, vriendschappen etc. Ook met deze rouw ben je welkom bij Stervens-druk.

Rouw en afscheid in Corona tijd

 Door de maatregelen omtrent corona zijn er vele mensen in eenzaamheid gestorven. Er mochten maar een beperkt aantal mensen bij het sterfbed aanwezig zijn en was het afscheid dat je jouw dierbare wilde geven helaas niet mogelijk. Misschien had je zelf klachten en kon je niet bij het afscheid aanwezig zijn? Geen of niet goed afscheid hebben kunnen nemen kan het rouwproces in de weg staan. Het is bijna niet te geloven dat jouw dierbare er niet meer is. Door het beperken van contacten mis je de steun van de mensen om je heen. Rouw verdient getuigen. Iemand die naast je blijft staan in het verdriet, een troostende arm om je heen, stilzwijgend naast je zit….Tijdens de Lockdown zat iedereen noodgedwongen in zijn/haar eigen bubbel en daar zit je dan met je rouw. Dat kan enorm eenzaam voelen. Voel je welkom om samen te onderzoeken wat nodig is om jouw rouwproces de aandacht te geven die het nodig heeft.

Aarzel niet om contact op te nemen en dan bespreken we samen de mogelijkheden voor ondersteuning en begeleiding.